Viktigheten av Featured Snippets i SEO-strategien

Google’s AI gjør for alvor sitt inntog i 2024 og det er varslet om flere endringer i søkemotorene som gjør det avgjørende å holde tritt med trender og strategier innen søkemotoroptimalisering (SEO). 

 

Endringer i søkemotoropplevelsen

Google er i stadig utvikling, og en viktig endring i 2024 er utviklingen av Google Search Generative Experience (SGE). Dette er en eksperimentell søkeopplevelse som bruker generativ kunstig intelligens (AI) for å gi brukere rask og klar oversikt over søkeemner, uten å måtte klikke på individuelle nettsider. Dette markerer en betydelig innføring av AI i Googles søkealgoritmer og vil påvirke hvordan nettsider må optimaliseres for å generere trafikk i fremtiden.

 

Viktigheten av Featured Snippets

En viktig funksjon i Googles søkeresultat er Featured Snippets, som regnes som “Position Zero”. Disse fremhevede tekstutdragene gir brukere et raskt og kortfattet svar på deres søk uten å måtte klikke på en bestemt nettside. I 2024 blir Featured Snippets stadig viktigere i konkurransen om synlighet på nettet.

 

Hva er Featured Snippets?

Featured Snippets er utdrag av tekst fra nettsider som Google trekker ut og viser direkte i søkeresultatet. Disse utdragene gir svar på spesifikke spørsmål eller informasjon om et gitt emne. For eksempel, hvis noen søker etter “Hva koster det å pusse opp badet?”, kan Google trekke ut et utdrag fra en nettside som gir svaret på dette, og det vil vises som et Featured Snippet øverst på siden.

 

Hvorfor er Featured Snippets viktige?

  • Økt synlighet: Ved å ha innholdet ditt fremhevet som et Featured Snippet, øker du sjansene for å bli sett av brukere, selv om de ikke klikker på nettsiden din. Dette gir økt synlighet og brand awareness.
  • Høyere klikkfrekvens: Studier viser at brukere har en tendens til å klikke på lenker som er inkludert i Featured Snippets, noe som kan føre til økt trafikk til nettsiden din.
  • Autoritet og tillit: Å bli valgt som et Featured Snippet indikerer at Google anser nettsiden din som en autoritativ kilde for informasjon innen et gitt emne, noe som kan bygge tillit hos brukerne.
  • Konverteringer: Featured Snippets som svarer på spesifikke spørsmål kan føre til høyere konverteringsrater, da de tiltrekker seg brukere som er mer sannsynlig å handle eller utføre en ønsket handling.

 

Taktikker for å optimalisere for Featured Snippets

Det er flere grep man kan gjøre for å øke sjansene for å bli valgt som et Featured Snippet:

  • Strukturert innhold: Bruk organiserte seksjoner, lister, og punktlister for å gjøre det enklere for Google å forstå og trekke ut relevant informasjon fra nettsiden din.
  • Topical authority: bli en autoritet på et bestemt emne ved å produsere informativt innhold innen ditt område.
  • Ny og aktuell informasjon: oppdater jevnlig innholdet ditt for å inkludere den nyeste og mest relevante informasjonen innen ditt felt.
  • Svar på spørsmål: du har sikkert fått samme spørsmål stilt flere ganger av forskjellige kunder. Slike spørsmål, i tillegg til spørsmål som er relatert til bransjen, kan være greit å ha på nettsiden med korte og konsise svar. 

 

Konklusjon

I 2024 er Featured Snippets en viktig del av SEO-strategien, og ved å optimalisere for dette kan du bidra til økt synlighet, trafikk, og autoritet for nettsiden din. Ved å implementere de rette taktikkene og produsere innhold av høy kvalitet som svarer på brukernes spørsmål, kan du maksimere sjansene dine for å bli fremhevet som et Featured Snippet og dermed oppnå suksess i søkemotorene. 

Trenger du hjelp til SEO eller en digital strategi for å nå dine mål? Kontakt oss i dag!